0

sdílení

Takhle to dopadne, když si dům navrhne designový ředitel Applu

Miroslav Lukáč / 5. února 2017 / Zajímavosti

zdroj: inhabitat.com

Od bydlení navrženého designérem očekáváš jedinečnost, výjimečnost a vyladění každého detailu. Jinak tomu není ani v tomto případě. A když se k tomu přidají minimalistické prvky, nádherný výhled a navíc poloha daleko od rušného velkoměsta, výsledkem je tento příbytek, ve kterém bys určitě chtěl bydlet i ty. 

 

Nikoho nepřekvapí, že když si hledá dům designový ředitel prodejen Apple, výsledkem musí být co nejmodernější a nejelegantnější dům na trhu, přesně jako prodejny jeho zaměstnavatele. Spolu s lidmi ze společnosti Alchemy vylepšili původní návrhy od  Alchemy weeHouse  a vytvořili Sonoma weeHouse, který se skládá ze dvou vyvýšených modulů.

foto: inhabitat.com

Ultra-minimalistický dům byl postaven opravdu rychle na místě, kde dominují sukovité duby a pochlubit se může úžasným výhledem na údolí Santa Rosa v Kalifornii.

foto: inhabitat.com

Sonoma weeHouse s rozlohou 90,1 m 2 je založen na původním návrhu Alchemy weeHouse s úpravami a změnami na základě požadavků klienta.

foto: inhabitat.com

Design domu vyrobila firma Alchemy v Minesotě, struktura byla převážně prefabrikovaná v Oregonu. Ocelové příslušenství jako schody, zábradlí na verandě či laserem řezané obložení byly vyrobeny v Minesotě.  

foto: archdaily.com

Dům se skládá ze dvou modulů: hlavní modul s rozlohou 61 m 2 a vedlejší hostitelský modul o rozloze 29 m 2. Oba jsou vybaveny ocelovým rámem, posuvnými skleněnými stěnami vysokými 2,7 m, na zakázku vyrobenými obklady ze zvětralé oceli a naolejovanými interiérovými dubovými skříňkami.

foto: inhabitat.com
foto: inhabitat.com
foto: inhabitat.com

Nízkoúdržbová ocelová fasáda domu lépe splývá s okolní přírodou plnou sukovitých přímořských dubů a travnatých ploch.

foto: inhabitat.com

Ve středu hlavního modulu se nachází bílá dubová stěna ložnice, která zároveň odděluje otevřenou kuchyň, jídelnu a obývací pokoj od WC a sprchy.

foto: inhabitat.com

foto: archdaily.com

Posuvné skleněné dveře propojují interiér s vnější verandou, která se „vznáší“ nad údolím Santa Rosa.

foto: inhabitat.com

foto: inhabitat.com

Chodník na zadní straně spojuje hlavní a hostitelský modul.

foto: archdaily.com

Dveře a síťky proti hmyzu jsou zapuštěné, aby se minimalizovaly veškeré vizuální rušivé prvky.

foto: archdaily.com
zdroj:  inhabitat.com 
Přidat komentář (0)
[display_facebook_embed_rotate]