0

sdílení

Solární domek na útesu je skrytý před zraky zvědavců

Michaela Líšková / 22. prosince 2016 / Zajímavosti

Výhled nabízí úžasný.

Tento domek bys našel opravdu těžko, pokud bys nevěděl, kde hledat. A právě tohle byl záměr jeho stavby. Ne však pouze to, aby ho bylo těžké spatřit z cesty, po které procházejí turisté či místní obyvatelé, ale i proto, aby se jeho výstavbou nezkazilo celkové panorama tohoto kouzelného místa .

till-house-by-WMR-arquitectos-5foto: inhabitat.com
till-house-by-WMR-arquitectos-13foto: inhabitat.com

Domek se nachází na vrcholu vysokého útesu , kde se žádné jiné domy nikdy nestavěly. Je zde tedy jediný svého druhu, což ještě více přidává na jeho výjimečnosti. Toto krásné místo slouží jako únik z každodenního ruchu , kam si jeho majitelé chodí užít příjemný víkend. Navržený firmou WMR Arquitectos se tento domek může skutečně nazývat domovem.

till-house-by-WMR-arquitectos-10foto: inhabitat.com
till-house-by-WMR-arquitectos-8foto: inhabitat.com

Postaven ze dřeva a poháněný sluneční energií. Tento domek je skutečný unikát, který se vyjímá na úpatí útesu v Chile s dechberoucím výhledem na Tichý oceán . Celková rozloha domku je 185 m 2 a je vyroben z jednoduchých přírodních materiálů, takže nenarušuje celkovou strukturu okolí. Prostorná venkovní terasa se rozléhá téměř na všechny strany – západní, severní i jižní, a před deštěm ji, stejně jako obyvatele tohoto sídla, chrání krásná roštová konstrukce.

till-house-by-WMR-arquitectos-7foto: inhabitat.com
till-house-by-WMR-arquitectos-9foto: inhabitat.com
till-house-by-WMR-arquitectos-12foto: inhabitat.com

Velkou dominantou jsou nepochybně stěny domu . Nebo spíš okna? Táhnou se totiž od podlahy až ke stropu, čímž zajišťují ten nejlepší možný výhled na široký oceán i pobřeží v okolí domu . Uvnitř vládne přírodní minimalismus, který dodává pocit spojení s přírodou už na první pohled. Dokonce zde nalezneme i kamna na dřevo , takže žádná vysoká spotřeba plynu nehrozí.

till-house-by-WMR-arquitectos-11foto: inhabitat.com
till-house-by-WMR-arquitectos-3foto: inhabitat.com

Toto hnízdo sestává z obývací místnosti, jídelny a kuchyně, které se nacházejí v jeho středu a ze dvou ložnic strategicky umístěných na opačných stranách . Ložnice plynule přecházejí do středu místnosti, ale v případě potřeby většího soukromí stačí zatáhnout posuvné dveře a vzniknou tak tři zcela samostatné pokoje. Jako bonus tento domek nabízí také jacuzzi, která je ohřívána ohněm a lokalizovaná je na jižní straně. Tento domek snad ani nemá chybu.

till-house-by-WMR-arquitectos-4foto: inhabitat.com
modelZdroj a fotografie: inhabitat.com
Přidat komentář (0)
[display_facebook_embed_rotate]