0

sdílení

Nájemní byt v Praze, kterému rekonstrukce poskytla druhou šanci

Podle článku od Štěpána Moravčíka, Archinfo.sk, Autoři: Mga. Pavel Nový Mga. Vít Svoboda, Spolupráce: Barbara Zedková / 14. listopadu 2016 / Z Česka

Rekonstrukce malometrážního bytu z meziválečného období v pražské čtvrti Kačerov. Změny v dispozici přispěly k lepšímu využití nevelkého prostoru.

Požadavkem investora bylo vytvoření moderního a komfortního místa pro krátkodobé pronájmy. V bytě bylo velké množství zachovalých původních prvků jako například terrazzová podlaha ve vstupní hale nebo originální dřevěné dveře.

foto: Peter Fabo

Před rekonstrukcí byt příliš útulně nepůsobil. Vstupní hale chybělo denní světlo. Tento poměrně velký prostor neměl další využití. Koupelna a toaleta, které již nevyhovovaly požadavkům klienta, byly odděleny provizorní příčkou. Příliš malá kuchyňská linka byla umístěna v obytném prostoru a původní podlaha v ložnici byla zakryta nevkusným linoleem. V návrhu architekti do haly přesunuli dostatečně velkou kuchyňskou linku v šedé barvě, která navazuje na barevnost terrazza. Hala je nyní osvětlena přirozeným světlem prostřednictvím světlíku, který ústí do koupelny.

Více podobných článků najdeš na Archinfo.sk .“

Dispoziční schéma bytu
Dispoziční schéma bytu 0,5 Studio

Obývací pokoj, do kterého vstupujeme z haly, v sobě spojuje jídelní část a relaxační zónou. Místnost ozvláštňuje stěna s obnaženou omítkou.

foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo

Ložnice s malým balkonem zůstala na původním místě. I v této místnosti byla odhalena původní dřevěná podlaha.

foto: Peter Fabo

Byt dostal současný výraz i díky obkladu, který architekti použili kolem kuchyňské linky a v koupelně.

foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo

Autoři zhodnotili původní prvky bytu a jejich zásahy jsou neinvazivní, zařízení minimální.

foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo
foto: Peter Fabo
Podklady: 0,5 Studio , zdroj: archinfo.sk
Přidat komentář (0)
[display_facebook_embed_rotate]