0

sdílení

Bistro La Bottega Linka v Praze v sobě spojuje historii s pestrostí chutí

Podle článku od Štěpána Moravčíka, Archinfo.sk, Autoři: Ing. arch. David Wittassek, Ing. arch. Jiří Řezák, Ing. arch. Veronika Nováková / 25. listopadu 2016 / Business

Podnik postaven na konceptu otevřené kuchyně. Autoři nechali vyniknout velkorysý prostor v parteru městského domu.

 

V centru Prahy, nedaleko Masarykova nádraží, bylo otevřeno nové bistro La Bottega Linka. Prostory se nacházejí v Havlíčkově ulici v parteru městského domu z přelomu století, který je Pražákům známý jako sídlo prvorepublikového lahůdkářství.

Interiér je vyčištěn na stavební podstatu. Nechává vyniknout původní povrchy a patinu. Zejména na stěnách jsou čitelné jednotlivé historické nánosy. Architekti pracují s velkorysou světlou výškou, nezmenšují prostor podhledy. V interiéru dominuje otevřená kuchyně, návštěvník má možnost nahlédnout do přípravy jídel. Všechny prvky v interiéru jsou maximálně transparentní – ať už jde o prosklený bar a chladící box, vinotéku nebo elektroinstalaci a vzduchotechniku. Interiér je řešen robustně. Zaujmou detaily nýtovaných plechových povrchů, ručně foukaná svítidla nebo svařované ocelové police.

Největší zajímavostí a lákadlem provozu zaměřeného na italskou kuchyni je pec na dřevěné uhlí. Ta umožňuje dosáhnout teploty až 400 ° C. Využívá se na rychlou přípravu masa, ryb a zeleniny se zachováním autentických chutí a vůní.

podnik
Podklady: Qarta Archi­tek­tura , zdroj: archinfo.sk
Přidat komentář (0)
[display_facebook_embed_rotate]